Spar miljøet, spar penger, spar tid! Flügger har miljøsertifisering i henhold til Eco Label. Det har de siste årene skjedd en revolusjon i forhold til utviklingen av vannoppløselig maling og grunning. Noen er på acrylbasis, andre en emolusjon hvor oljen er emulgert, og vann er tynning. Andre har en kombinasjon av disse. Det er vanskelig å generalisere produktene på grunnlag av oppbygningen alene. I maling blir det brukt ca 50 forskjellige acryler med forskjellige egenskaper. Videre har vi tørrstoffene osv. Det man kan generalisere om er at den vannoppløselige malingen har blitt betydelig mye bedre de siste årene. De har ikke nøyaktig samme egenskaper som de tradisjonelle oljemalingene, men de har ofte sterkere bindemiddel, med lengre holdbarhet i vær og vind.


Produktene lukter (nesten) ikke under påføring, tørker raskere og gulner ikke slik oljemalingen gjør. På grunn av miljøkravene blir oljemalingen stadig dårligere og de vannbaserte produktene stadig bedre.

Oljebaserte produkter har en liten fordel ved sin hardhet, men vi har lært oss noen triks for å håndtere denne utfordringen. Snakk med betjeningen!

EU blomsten er en sertifisering for grønnere miljø og produkter uten løsemidler kategorisert fra EU.